Tjebbe naar boven

Twee van onze lang(st)e afstandsfietsers doen dit jaar mee aan The Ride; een fietstocht van de Mont Ventoux naar de Cauberg. Een tocht van 1.300 km en 17.000 hm in acht etappes. Maar, onze mannen zijn geen muizen en vonden dat het een tocht moest worden van Weesp-Ventoux-Weesp. Een ‘paar’ kilometer verder en hoger … Het verslag over deze uitdaging verschijnt als the riders weer terug zijn. Het deel van The Ride wordt voor hen verzorgd, er zijn tenten, er is eten en er is begeleiding. Het stuk van Weesp naar de Ventoux is een eigen initiatief. Met het T&R supportteam, gevormd door Tjebbe en Ria, begonnen zij dit deel van de reis. Het supportteam in de auto met de bagage, de fietsers onder wisselende omstandigheden naar de afgesproken tussenstations tot de finish in Entrechaux.

Als je bij de Ventoux bent, wil je natuurlijk omhoog … nu we er toch zijn :-). The Ride rijders hadden hem al in de agenda staan. Tjebbe wilde natuurlijk ook een poging wagen. Omdat het toch wel ‘een dingetje’ is, besloten Paul en Hans om Tjebbe naar boven te coachen. En zo geschiedde …

Gestart in Sault met de gedachte tot het chalet op 1.417 meter te fietsen …

maar met de coaching van onze oerfietsers besloot Tjebbe toch een poging te wagen om de top te halen. Hij kwam tot 1.623 meter, de hartslag ging over de top en het voelde niet goed om door te klimmen. Een verstandige beslissing! Het moet natuurlijk wel leuk blijven.

Applaus voor de coaches en een mooi Certificat d’ascension voor Tjebbe!
Wij zijn in ieder geval apetrots op deze bikkel! (Die in augustus 74 wordt!)