Organisatie

TFC Weesp wordt gedragen door de vrijwilligers die zich inzetten om de organisatie, de sfeer en de activiteiten van de club een constante impuls te geven en goed te laten verlopen. We zijn blij met onze actieve leden en vrijwilligers. Iedereen die een actieve bijdrage levert aan de club bedanken we daarom hier expliciet. Zonder de belangeloze inzet van onze leden en vrijwilligers kan de club niet bestaan.
Voorzitter

Hans Schinkel

Penningmeester

Ria Bosma

Secretaris

Renée Duin

Toertochten

Ongeveer elke maand organiseert TFC Weesp een fraaie toertocht die voor iedereen toegankelijk is. Het organiseren en uitpijlen van alle afstanden is een flinke klus. Deze helden zorgen voor de beste routes, de gpx-bestanden, de routebeschrijvingen, het uitpijlen, en de heerlijke stop  bij te tanken.

Voor de start van elke toertocht melden de deelnemers zich bij de inschrijftafel. De betreffende vrijwilliger zorgt ervoor dat elke deelnemer, voorzien van alle benodigde informatie, vlot op pad kan.

Tjebbe Bosma (coördinator toertochten),
Jan Robben (secretaris toertochten),
Ria Bosma (inschrijvingen), Adrie Nillesen,
Hans Schinkel, Arie Heijnis.

Voor en na de toertocht is er tijd voor ontspanning met koffie, thee, frisdrank of bier. Mooie verhalen uitwisselen, bijkomen van geweldige fietstochten en andere fietsers ontmoeten gaat het beste onder het genot van een hapje en een drankje. Deze verzorgen onze gastvrije barmedewerkers.

Tjebbe Bosma, Arie Heijnis.

Wegkapiteins

Onze wegkapiteins zorgen ervoor dat we ons bij onze gezamenlijke fietstochten op dinsdag-, donderdagavond en zondagochtend veilig en sociaal in het verkeer bewegen en iedereen op de fiets een fijne rit heeft. Zij bepalen de snelheid, houden controle en zorgen ervoor dat niemand achterblijft. Onze gediplomeerde wegkapiteins zijn:

Tjebbe Bosma, Jan Calis, David van Dongen,
Steven ter Horst, Jelle van Mechelen,
Hugo Mooren, Adrie Nillesen,
Meinte Ringia, Jan Robben,
Hans Schinkel, Peter-Jan Soeters.

Promotie en marketing

Zonder alle inspanningen om de activiteiten van de club onder de aandacht te brengen van haar doelgroepen, zou de club niet zo bekend zijn bij veel fietsliefhebbers rondom Weesp en de wijde omgeving daarbuiten. Door alle inspanningen is de club zichtbaar en duidelijk aanwezig. 

Renée Duin (website, social media, uitstraling en styling),
Hans Schinkel (Cyql, sponsors, pers, koersflits).

Vrijwilliger van het jaar

Elk jaar verkiezen we een clublid als vrijwilliger van het jaar. Deze persoon heeft zich dat jaar bijzonder ingezet voor de club en verdient hiervoor een speciale waardering. De wisselbeker voor de vrijwilliger van het jaar is sinds de instigatie van de prijs achtereenvolgens uitgereikt aan: 

Renée Duin (2023)
Adrie Nillesen (2022)
Hans Schinkel (2021)
Jan Calis (2019)
Ria Bosma (2018)
Fred van Dam (2017)
Tjebbe Bosma (2016)
Jan Robben (2015)
Martin Visser (2014)
Arie Heijnis (2013)

Kascommissie

TFC Weesp is een financieel gezonde vereniging. Deze experts zien er jaarlijks op toe dat de financiële verantwoording op een correcte en toereikende wijze gebeurt naar de leden en signaleert ook eventuele (financiële) risico’s voor de vereniging.

Martijn Plukkel, Meinte Ringia, Tonnie Brandt (reserve).

 

Ereleden

Historisch gezien hebben enkele leden een buitengewone betekenis gehad in de opbouw voor de club. Wij zijn aan hen bijzondere dank verschuldigd. In het huidige beleid bedanken we onze vrijwilligers bij bijzondere gelegenheden en kennen we de wisselbeker voor de vrijwilliger van het jaar.

Arie Heijnis (Erelid)
Jan Kneppers † (Erelid)
Jan de Wee † (Erelid)
Egbert van der Heide (Lid van Verdienste)
Dirk Lodder (Lid van Verdienste)
Jan Robben (Lid van Verdienste)
Tjebbe Bosma (Lid van Verdienste)

Start2Bike

Elk jaar organiseren wij aan het begin van het seizoen (april) speciale Start2Bike cursussen in samenwerking met de NTFU, voor startende fietsers. De Start2Bike cursus bestaat uit vier lessen met de focus op fietsbeheersing, rijden in groepen, klimmen en dalen, bochtentechniek etc. De gediplomeerde Start2Bike instructeurs zijn:

Tjebbe Bosma, Jan Calis,
Petra Groot-Nibbelink, Hans Schinkel.