Clubmiddag zonder fietsen …

Op 21 januari organiseerden we onze allereerste niet fiets-gerelateerde clubmiddag. Na een hartelijk welkom van de voorzitter en een voorstellingsrondje van de aanwezigen ‘in drie woorden’, gaven twee van onze leden een leerzame presentatie. Petra vertelde over de impact van een levensstijl op de energie en vitaliteitbalans en zette ons aan het denken over onze eigen gesteldheid. Stephan maakte duidelijk dat een strikt ‘plant based’ dieet ook voldoende nutriënten bevat voor sporters.

Tussen de bedrijven door zorgde het dynamische muzikale duo Frits en Tjebbe voor een levendig intermezzo. De voorbereiding hiervoor was minimaal, maar daar was in de uitvoering niets van te merken.

Daarna moesten we zelf aan de bak. Er werd gewerkt in vier groepen: de voorgerechtgroep, de hoofdgerechtgroep, de dessertgroep en de bedieningsgroep. Onder de professionele coaching van Stephan werd een driegangenmenu voorbereid. Hij leerde ons met simpele ingrediënten een heerlijke maaltijd samen te stellen.

Eerst de ingrediënten, daarna de uitleg en volgorde van bereiden en we gingen aan de slag. Sommige leden hadden duidelijk nog nooit een stap in de keuken gezet, anderen toonden dat zij over meer talenten beschikten dan fietsen en banden wisselen. Bij alle groepen werd heel gezellig en in goede harmonie samengewerkt.

De middag werd afgesloten met een ‘aan tafel’ en alle gerechten werden met veel smaak naar binnen gewerkt.

Het menu
Starter:
Bieten carpaccio geserveerd met een crème van witte bonen, geroosterde hazelnoten en gebakken oesterzwam.

Hoofdgerecht:
Rode curry geserveerd met rode linzen, zoete aardappel en kikkererwten met gebakken spitskool en geroosterde amandelen.

Dessert:
Yoghurt gemaakt van kokos met geraspte citroen, geroosterde kokos, blauwe bessen en chips van banaan.

Na afloop waren er tulpen voor Petra en Stephan voor hun inzet. Het werd een leuke, gezellige en interessante middag met 21 deelnemers, inclusief partners.

Voor herhaling vatbaar!