Start2Bike: stap met een zeker gevoel op je racefiets

(Bron: WeesperNieuws d.d. 9-3-2024)

WEESP – De sportieve fiets is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een mountainbike of racefiets, maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets.

Maak een vliegende start en doe mee met Start2Bike bij TFC Weesp vanaf zondag 7 april 2024 in Weesp (Papelaan 126). Samen met deskundige trainers en andere gelijkgestemde fietsers werk je aan je basistechniek. Ook is er volop aandacht voor veilig sportief fietsen. In vier trainingen van elk vier uur ga je de basistechniek op de fiets verbeteren. Na Start2Bike heb je je conditie verbeterd, nieuwe fietsvrienden gemaakt en het vertrouwen en de techniek om zelf lekker te gaan fietsen.

Training volgen

Ben je pas begonnen met wielrennen of zit je al wat langer op de fiets, maar heb je nog niet eerder een training gevolgd? Volg dan dit voorjaar de Start2Bike-trainingen bij Toerfietsclub Weesp in Weesp. Wat neem je mee naar de training: je racefiets, een helm en voldoende drinken. Ook enthousiast geworden? Schrijf je dan snel in op www.start2bike.nl, hier vind je ook meer informatie. Na vier lessen ben je als racefietser getraind om een tocht van 50 kilometer te voltooien.

Deskundige trainers

Alle trainers van Start2Bike hebben een speciale opleiding gevolgd. Ze brengen je alle kneepjes van het wielrennen bij. Denk aan: zithouding, rijden met schoenplaatjes, balans op de fiets, anticiperen, rijden in een groep, goed en op het juiste moment schakelen en remmen, klimmen, afdalen en bochten nemen.

Start2Bike is een initiatief van wielersportbond NTFU, de Nederlandse Toer Fiets Unie. Wielerverenigingen die bij de NTFU zijn aangesloten – zoals Toerfietsclub Weesp – organiseren de Start2Bike-techniektrainingen in een reeks van vier dagen op locaties in heel Nederland.

De startdatum is op zondag 7 april. Deelname kost 40,00 euro voor vier trainingen.
Vervolglessen vinden plaats op zondag 14 april, zondag 21 april en zondag 28 april van 13.00 – 17.00 uur.
Locatie: Toerfietsclub Weesp, Papelaan 126, Weesp.