Great Gravel Down

Een van de ludieke elementen op onze clubkleding is het konijn uit de achterzak. Dit staat voor het symbolische konijn uit de hoed, een verrassing. Zo’n verrassing kwam voor onze gravellers in de vorm van een georganiseerde driedaagse gravelrit: ‘The Great Gravel Down’, van Zwolle naar Maastricht zo’n 400 km. Paul, Steven, Tonnie en Hans waren hier wel voor te porren en gingen deze uitdaging aan.

Paul en Hans besloten om dan ook maar in twee dagen naar Zwolle te gravellen met een overnachting in Eerbeek om zo 340 km extra aan te tikken. Via een bijzonder mooie en complexe route over de Veluwe was bijna alles gravel en extreem stil en verlaten. Ook de terugweg van Maastricht naar Weesp deden ze per fiets, maar vanwege de afstand over gebaande (en geasfalteerde) paden. In zes dagen fietsten zij 985 km.
De Great Gravel Down begon op vrijdag in Zwolle en eindigde 155 km later in Berg en Dal (vlakbij Nijmegen). Prachtige stukken over de Veluwe en een mooie teamprestatie en dag afsluiting met (heel veel) pasta.
De tweede dag voerde naar Arcen, een kortere etappe van zo’n 90 km. De dag begon helaas met een tegenslag: Steven moest opgeven. Niet om sportieve redenen, maar door werkverplichtingen die hem dwongen eerder de trein terug te nemen. De tweede en derde etappe reden ze dus met z’n drieën. De grootste verrassing tijdens deze etappe was de beklimming van de Col du St Jean met een top op 3900 cm. De avond in Arcen brachten ze door bij de brouwerij van Hertog Jan.
De derde en laatste etappe naar Maastricht voerde voor grote delen door Duitsland en een aantal erg technische stukken en single tracks. Ook de Cauberg zat in deze etappe. Na zo’n 155 km eindigde de Great Gravel Down bij de Sint Pietersberg. Het was een mooi evenement met sportieve prestaties, broederschap en onvergetelijke ervaringen. Zeker voor herhaling vatbaar en waarschijnlijk in enige vorm een clubevenement in de toekomst.