Gravelty Lumberjack

Sinds oktober introduceerden we langzaamaan een doorlopend programma. Wat begon als een test werd een succesvolle uitbreiding van ons aanbod. De MTB-ritten van 2022 liepen niet echt, maar de gravelritten vanaf 2023 zijn redelijk succesvol. Uiteraard zijn gravelritten niet vergelijkbaar met reguliere clubritten op een racefiets. Dat verklaart ook de wat geringere animo, maar het is een mooie toevoeging die voor alle leden open staat.

Inmiddels hebben we ruim dertig verschillende gravelroutes die allemaal in meer of mindere mate over de mooiste gravelpaden van het Gooi lopen. De meeste routes beginnen na een kilometer of zes vanaf Weesp met gravelpaden en gaan vervolgens voor zo’n 80% over gravel of onverharde paden.

Het mooie van gravelen is dat je praktisch geen verkeer tegenkomt, bijna geen stoplicht ziet en dus continue door kunt fietsen. Kortom, geen rustpauzes onderweg … Wel veel bochtjes, kleine klimmetjes en constant remmen en accelereren (dus intensiever) en midden in de natuur!

Na verschillende club gravelritten stond zondag 28 januari in het teken van de Gravelty Lumberjack, een georganiseerde gravelrit vanaf de voormalige vliegbasis Soesterberg. Co, Gertjan, Hans, Paul, Steven en Tonnie waren de uiteindelijke deelnemers aan deze gravelrit. Gekozen werd voor de 65 km variant. Dat was iets te weinig voor Hans en Paul. Zij besloten dan ook om naar Soesterberg te fietsen en vervolgens ook weer terug om zodoende de 145 km aan te tikken.

Binnen vijf minuten na de start vanaf Soesterberg hadden we de eerste lekke band te pakken! Co had, ondanks zijn harde werk aan het opknappen van zijn gravelbike, de eer de eerste (en gelukkig enige) lekke band op te lopen. Daarna ging het allemaal voorspoedig richting Hilversum en Bussum. Eigenlijk reden we 80% van de Gravelty Lumberjack over routes die we zelf ook rijden. Maar de erwtensoep onderweg maakte veel goed.

Verdere hoogtepunten van de rit waren: de fietsrestauratie skills van Co, het besluit van Gertjan om lid van de club te worden, de bijna aanrijding met een paard (Hans), de kleine dip van Paul na een (te) relaxte vakantie, de fantastische spatborden, inclusief spoilers van Steven en de blijdschap van het halen van de finish van Tonnie.

Op de terugrit van Soesterberg naar Weesp kwamen Hans en Paul Frits tegen die bij ’s Graveland aan het wandelen was. Zijn enthousiaste begroeting zorgde voor wat oponthoud op weg naar de pizza’s, maar was een welkome en onverwachte onderbreking. Het blijkt toch een kleine wereld te zijn :-).

Een mooie dag die werd afgesloten met Pizza bij La Base!