Terugblik Vogezenreis 2023

Op 24 mei vertrok een aantal clubleden naar de Vogezen om wat hoogtemeters in de benen te krijgen. De groep van vijftien logeerde tot 28 mei in Fietshotel Libelloup in Ban-sur-Meurthe-Clefcy in Frankrijk. Fietshotel Libelloup bevindt zich op een prachtige locatie (wel een pittig klimmetje aan het eind van de dag …) met veel uitdagingen in de buurt. Alle mogelijke uitdagingen waren door voorzitter Hans opgenomen in de Vogezenbrochure; genoeg te kiezen en voor ieder niveau.
De die hards gingen meteen na aankomst al voor een ontdekkingsrondje en dezelfde die hards stapten, voordat zij weer naar huis gingen, op de laatste dag ook nog op de fiets. Een echte die hard vond vijf dagen te weinig; hij fietste daarna door naar de Ardennen om daar met een ander clubmaatje ook nog een paar rondjes te fietsen.

Vijf dagen droog en zonnig weer. De mouwstukken waren alleen nodig tijdens de afdaling. De gastvrijheid en kookkunst van de exploitanten maakten het af en zorgden voor een paar onvergetelijke dagen.

Pelotonnetjes in diverse samenstellingen gingen dagelijks op pad. Aan het eind van de dag bij een drankje in de tuin en ’s avonds aan tafel werd de rit voor de volgende dag besproken. Tussendoor ook nog een wijnproeverij en als je je een dagje wilde sparen, kon je ook prima wandelen in de omgeving.

Tijdens ons verblijft liepen de totale afstanden per persoon uiteen van 134 tot 491 km en het totaal aantal hoogtemeters van 1663 tot 7880.

In totaal trapten we 4072 kilometer weg, met 71750 hoogtemeters!

Een groepsfoto mocht natuurlijk niet ontbreken; voor de gelegenheid iedereen in het oude clubtenue.

Onderstaande foto’s geven een impressie van een zeer geslaagd reisje.