Peter Sagan Social Ride

Wat doe je als je de gelegenheid krijgt om een rondje in de Vlaamse Ardennen te fietsen met
Peter Sagan? Nou, dan denk je … doe ik het wel of doe ik het niet?

Sportful, als sponsor van Peter Sagan, organiseert een aantal van dit soort ritten en nodigt hun relaties uit om mee te fietsen. Via Stefan Schilder, onze Sportfulvertegenwoordiger, kreeg ik een uitnodiging om mee te fietsen.

Dus … wel of niet doen?

Het ‘wel duiveltje’ fluistert in je oor dat het uiteraard een mooie ervaring zal opleveren. Zo’n kans krijg je niet vaak, dus grijp hem!

Het ‘niet duiveltje’ schreeuwt bijna dat je wellicht met een grote rode lantaarn Peter Sagan steeds verder (en sneller) van je weg ziet rijden. Is dat leuk? Geconfronteerd worden met je onbeholpenheid in de schaduw van een kampioen?

Afijn, het was een ‘social ride’ van zo’n 60 kilometer dus mijn inschatting was dat (om het sociaal te houden) Peter Sagan zeker niet voluit zou gaan. Maar dan nog, een prof op 50% is sneller en beter dan een hobbyfietser op vol vermogen.
Kort en goed, het was een hele ervaring. Het ging nog steeds redelijk hard en in de beklimmingen, op de kasseien en in de bochten blijkt dat een prof zonder enige moeite echt het verschil maakt. Vooral als je zelf op een racefiets met velgremmen fietst en je minimaal 20 jaar ouder bent dan de gemiddelde deelnemer aan de social ride.
Het schijnbaar moeiteloze gemak waarmee Sagan laat zien hoe het echt moet, is ontnuchterend.

Kortom, heel hard werken om uit de grupetto te blijven en aangehaakt te blijven aan het peloton. Lang geleden dat ik zo hard moest werken op de fiets en blij dat het maar een kort rondje was en niet de hele Ronde van Vlaanderen. Maar een hele mooie ervaring, de rit naar Oudenaarde meer dan waard!