Koninklijke onderscheiding voor Ria Bosma

De dag vóór Koningsdag is een bijzondere dag. Op deze laatste werkdag voor de verjaardag van de koning, reikt burgemeester Halsema de koninklijke onderscheidingen uit in het Concertgebouw. Dit jaar ontvangen 38 Amsterdammers een lintje. Zij hebben iets bijzonders gedaan voor de samenleving, of doen al meer dan 15 jaar vrijwilligerswerk.

Eén van deze ‘koninklijke’ Weespers is een grote bekende voor ons: Ria Bosma.

Triton, de ‘andere vereniging’ waarvoor Ria vrijwilliger is, heeft de aanvraag gedaan.

Ria is al heel lang (meer dan 30 jaar) bestuurslid van Triton, was lid van CEC en nu van de clubhuiscommissie. Ria doet al jaren de ledenadministratie met de maandelijkse incasso van de contributie met alles wat daarbij komt kijken. Is altijd betrokken bij subsidie-aanvragen of donatieverzoeken. Daarnaast staat ze al heel lang aan de badrand als jurylid bij zwemwedstrijden.

De aanvraag is goedgekeurd en vandaag mocht zij de onderscheiding (het lintje) in ontvangst  nemen van burgemeester Femke Halsema.

De ontvangst was symbolisch; via de telefoon, want Ria is op vakantie en kon dus niet bij de uitreiking aanwezig zijn. Het daadwerkelijk uitreiken/opspelden volgt later.

Een hele mooie blijk van erkenning en waardering voor de vele jaren van verdienste als vrijwilligster.
Van harte gefeliciteerd!