De Tauernradweg in Oostenrijk

Fietsen en kamperen tijdens de vakantie. De ideale vakantie volgens Tjebbe en Ria. Dit jaar hadden zij het plan opgevat om van 16 juli tot 5 augustus de Tauernradweg in Oostenrijk te fietsen, Van Krimml naar Salzburg. Ze parkeerden de auto in Wald om vervolgens daarvandaan naar Salzburg te fietsen.
Lees hieronder het reisverslag dat Ria voor ons maakte.

Naast fietskilometers legden we ook loopkilometers af. Eerst de Krimml waterval beklommen;
400 hoogtemeters over een kleine 4 km.

Daarna terug naar de camping: noodweer. Regen, hagel en windstoten boven 100 km per uur. Compleet doorweekt en de tent half vol water. Later bleek ook een tentstok krom.

Vrijdag 21 juli vertrokken we op de fiets met mooi weer, maar rond twaalf uur weer noodweer. Er stond toevallig een mooi hotel, maar qua afstand schoot het niet op. Zaterdag 22 juli was het aardig weer bij vertrek. In Bischofshofen hebben we de skischans beklommen. Heel indrukwekkend terwijl we niet eens helemaal bovenaan stonden, maar bij het afzetpunt.

Op redelijke afstand bevond zich geen camping dus het werd een Gasthaus in Werfen. Amper binnen of de bui barstte al weer los. Zondag 23 juli een heuse pas bedwongen: de Lueg pass. Voor de meeste fietsers misschien een lachertje, wij moesten echt flink trappen met al die bagage.

Op maandag 24 juli waren wij toerist in Salzburg. Er is noodweer voorspeld, maar het is er nog niet. We zaten op een camping met heel veel campers en kampeerders die uit hun auto leven. Constant geklap met deuren:-(.

Na twee dagen Salzburg, waarbij mijn opblaasbaar kussentje lek ging en Tjebbe zijn Therma-Rest slaapmatje een enorme bobbel vertoonde, fietsten we terug naar Zell am See. De terugweg was uiteraard omhoog, dus veel meer klimmeters. Vanuit Zell am See de auto opgehaald in Wald; op de fiets zonder bagage. Wat een verschil! In Kaprun naar boven naar de Kitzsteinhorn. Met vier kabelbanen en een soort trammetje naar 3000 meter. Er lag nog sneeuw. Sommige plekken afgedekt en er stonden sneeuwkanonnen. Klimaatverandering?

Vanaf dat moment zijn we met de auto verder gegaan naar Lofer. Opvallend dat je als fietser altijd een tentplek krijgt, maar als je de auto bij je hebt, doen ze moeilijk. In Lofer een wandeling naar de waterval gedaan, de Lamprechtshöhle en de Vorderkaserklamm bezocht.

Dat betekende weer de nodige klimmeters te voet. Wel heel leuk en tijdens die activiteiten waren de weersomstandigheden redelijk.

De laatste paar dagen stonden wij op een camping aan de Chiemsee. Één hele dag in de tent omdat het bleef regenen.

De tweede dag werd door Weeronline een 7 beloofd, dus deden we een ‘rondje Chiemsee’ van 60 km. Helaas, toen we opstapten, spetterde het en dat bleef doorgaan tot na de lunch. Toen werd het plotseling heel mooi weer voor een middag. Donderdag naar huis met een tussenstop op een camping bij Frankfurt.

Al met al een vakantie waarvan we hebben genoten, maar waar het weer het wel liet afweten.
Totaal bijna 430 km gefietst met toch nog 2372 fietshoogtemeters. Daarnaast ook nog wel een kleine 800 loophoogtemeters.