Clubritten

Elke dinsdag- en donderdagavond om 19.00 uur en elke zondagochtend om 9.30 uur vertrek bij
Café 'De Eendracht', Het Grote Plein 5 in Weesp. We eindigen al onze clubritten met een drankje bij
Wispe, Herengracht 16 in Weesp.

Naast onze clubritten organiseren we ook acht toertochten per jaar en hebben we onze 'eigen' klassiekers. Lees meer over onze toertochten in de toerfietskalender. Onze toertochten zijn toegankelijk voor iedereen die fietst.

Wil je ook eens meefietsen? Dat kan! Meld je hier aan of sluit spontaan aan bij één van onze clubritten.

TFC Weesp

Toerfietsclub Weesp is de racefietsclub voor Weesp en omstreken. Ons clubhuis is gevestigd op het Sportpark Papelaan in Weesp.

We zijn een laagdrempelige club met veel activiteiten voor de beginnende en ervaren fietser.
Voor beginnende fietsers organiseren we Start2Bike trainingen in samenwerking met de NTFU.

Wij organiseren acht toertochten per seizoen en wij rijden van april tot en met augustus elke dinsdag- en donderdagavond (start 19.00 uur) een clubrit.
Ook rijden wij elke zondagochtend (start 9.30 uur) een clubrit. De dinsdag- en donderdagavondritten en de zondagochtendritten vertrekken vanaf
Café 'De Eendracht', Het Grote Plein 5 in Weesp.
Onze toertochten zijn toegankelijk voor iedereen die fietst.

We hebben onze eigen klassiekers, te weten: de Posbank (maart - 110 km), Wispe Blond Race (april - 80/150 km), Elfstedentocht (juli - 225 km) en de
La Base Pizzatoer (september - 100/200 km). Ook organiseren we elk jaar zes uitdagingen en een buitenland clubreis (circa een week) in het voorjaar en een clubweekend in het najaar.

Verder is ons clubhuis elke maandagmiddag geopend voor sterritrijders.

We hebben als fietsclub twee sponsors, La Base Pizza en Handmade. Met La Base Pizza organiseren we jaarlijks een toertocht langs alle La Base Pizzarestaurants. Met Handmade organiseren we jaarlijks voor onze leden een techniek- en sleutelavond en kennen we een kortingsregeling.

 

Eerstvolgende Toertochten

Maandag 20 mei Lek en Vechttocht

Een tocht met afstanden van 35, 70 en 120 km. Voor de prestatieve en de recreatieve fietser zijn er fraaie routes in de Gooi en Vechtstreek en de provincie Utrecht.

Zondag 30 juni – Rondje Markermeer

De tocht Rondom het Markermeer spreekt altijd tot de verbeelding. Op zondag 30 juni wordt de tocht Rond het Markermeer (160 km) georganiseerd. Er zijn ook kleinere afstanden.

Zondag 18 augustus – Beemster Toertocht 2024

De Beemster toertocht bestaat uit drie afstanden: 130, 95 of 70 km. De langste afstand brengt je door het Waterland, de Noord-, West- en Middenbeemster, de Eilandspolder en Volgelmeerpolder. De 95 km-variant slaat af voor Oosthuizen en keert dan terug naar Weesp. De 70 km-variant keert vanaf Monnickendam terug naar Weesp.

Volg ons op social media