Zondag 28 april – Utrechtse Heuvelrugtocht

De Utrechtse Heuvelrugtocht (120 km) gaat vanaf Weesp langs de Vecht en het Naardermeer via de Fransche Kamp naar Blaricum, Eemnes en Baarn. Vervolgens langs Paleis Soestdijk richting de Soester Eng, langs molen De Windhond in Soest. Het parcours voert daarna richting Amersfoort voor wat korte klimmetjes en gaat verder over de fraaie wegen en fietspaden rond de Pyramide van Austerlitz. De route doet Doorn, waar zich op het Plein 1923 verschillende horecagelegenheden bevinden voor een tussenstop, en Maarn aan en gaat door een bosrijke omgeving terug naar Soesterberg. Dan over de voormalige vliegbasis en door het landgoed De Paltz, dwars door de bossen via Maartensdijk, Nieuw Loosdrecht, Kortenhoef en Ankeveen terug naar Weesp. Over de rand van de Utrechtse Heuvelrug heb je dan zo’n 440 hoogtemeters te pakken.

Het rondje Soestduinen (80 km) gaat langs Paleis Soestdijk, vervolgens binnendoor langs landgoed De Paltz en dan  via Maartensdijk over het fraaie Vuursche Pad, Nieuw Loosdrecht, Kortenhoef en Ankeveen terug naar Weesp.

Het rondje ‘s-Graveland (40 km) voert vanaf de Fransche Kamp over de mooiste fietspaden in het Spanderswoud en het Corversbos via Kortenhoef en Ankeveen weer terug naar Weesp.

Inschrijven