Dagboek van een uitpijler …

Tijdens onze toertochten verstrekken we de GPX, een geprinte routebeschrijving en pijlen we onze tochten uit voor die deelnemers die dat prettig vinden. Die pijlen verschijnen uiteraard niet vanzelf op lantaarnpalen, stoplichten, etc. Die worden daar opgehangen (en na de toertocht weer opgehaald).

Hoe werkt dat?

Nou, simpel is niet het juiste antwoord.

Nadat Jan R de route heeft uitgepluisd, worden de splitsingsborden gemaakt (60 km linksaf, 90 km rechtdoor, pauzepost over 100 m en dergelijke) en de linksaf-, rechtsaf- en rechtdoor plekken geteld. Dan maakt Tjebbe een pakketje voor je klaar. Een uitgetelde stapel pijlen (altijd wat extra voor het geval dat …), de splitsingsborden en een pak tie wraps.

En daar ga je dan … op weg naar het begin van jouw uitpijlsectie. Een rugzak met pijlen op je rug, een kniptang voor de tie wraps en een goed gemoed. Met argusogen check je vervolgens alle plekken waar je een richtingspijl (links, rechts, rechtdoor) kunt ophangen EN, na dat punt de ideale plek voor een herhalingspijl. Die geven de deelnemers het geruststellende gevoel dat ze nog op de goede route zitten en zorgt ervoor dat als er al een richtingspijl verdwijnt, iedereen toch weer de route kan oppakken.

Vroeger hadden we links- en rechtspijlen (omdat er tekst op stond). Nu hebben we ‘logo pijlen’, waarbij links of rechts niet meer uitmaakt, maar er is wel een essentieel verschil tussen een richtingspijl en een herhalingspijl.

Onze uitpijlers weten in ieder geval wat ze doen en kunnen af en toe best wat hulp gebruiken. En tijdens het uitpijlen mooie verhalen delen, koffie drinken en de club nog beter maken. Per slot van rekening organiseren we de toertochten niet alleen voor onszelf, maar ook als service naar de bredere fietsgemeenschap.
Zou het niet mooi zijn om daar af en toe je steentje aan bij te dragen?

Behalve het uitpijlen zijn er natuurlijk nog veel meer taken bij een toertocht: boodschappen doen, koffie zetten voor aanvang van de tocht, inschrijftafel, hapje en drankje na de tocht, schoonmaken clubhuis … kortom we kunnen geregeld wel wat extra handjes gebruiken ;-).

Wil jij af en toe helpen bij een paar van deze werkzaamheden en zo bijdragen aan het verdere succes van onze club? Het is een kleine moeite om af en toe iets te doen voor de club en op die manier invulling te geven aan het, tijdens de ALV geconstateerde, risico van te grote afhankelijkheid van te weinig mensen.

Je kunt je aanmelden bij willekeurig welk bestuurslid je ook maar wilt, de dank van je mede clubleden is groot!